© Teknik Elektrik 2017-2024

Böyle heyet görmedim

G.

G.Saray Başkanı Adnan Polat, Polat Renaissance Otel'de düzenlediği basın toplantısında bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Polat futbol takımından umutlu olduğunu, bu sezon önemli başarılar elde edeceklerine duyduğu inancı anlatırken, teknik heyete övgüler yağdırdı. Polat, Rijkaard'ı takımlarının başına getirerek, doğru bir karar aldıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana göre şu anda Avrupa futbolunda bir kulübe gelebilecek en iyi teknik heyet G.Saray'da. Hocalarımızın yanında çok önemli iki kondisyoner var Carlos ve Roca. Dünyanın en iyilerinden. Sabah başlayıp gece yarılarına kadar çalışan bir teknik ekip ilk defa görüyorum.”

 

GEÇEN YILI UNUTAMIYOR

G.Saray Kulübü'nde göreve gelişlerinin 16. ayını geride bıraktıklarını belirten Polat, “G.Saray'da göreve gelişimizin 17. ayına giriyoruz. Geçen sezon yöneticilik hayatımda geçirdiğim en talihsiz sezondu. Bu sezon futbolda yönetici olarak 7. senem. Geçtiğimiz 6 yılda 4 tane lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadım. Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e girdik. Yani içeride ve dışarda çok tatmin etmeyen neticeler veya tam tersi dönemler yaşadım, ama geçen sezon gibi talihsiz bir dönem yaşamadım. Bir basın toplantısı düzenleyip, sezonu değerlendirme gücünü bulamadım” diye konuştu.

 

FIKRA İLE CEVAP VERDİ

Bir basın mensubunun “F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım üst üste 3 yıl, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise 5 yıl şampiyonluk sözü verdi. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz” şeklindeki sorusunu Polat, şöyle yanıtladı: “Şampiyonluğun garantisi yoktur. Bunun için bir çok faktörün bir araya gelmesi lazım. Bu sözler, taraftar ve camialarına heyecan vermek içindir. Bir şehirde, bir berber 'Şehrin en iyi berberi' diye tabela asmış, yanındaki berber de 'Mahallenin en iyi berberi' diye tabela asmış, üçüncü berber ise 'Sokağın en iyi berberi' diye tabela asmış. G.Saray'ın şampiyonluk hedefinden başka hedefi olamaz. Ama bunun garantisi yoktur.”

 

Transferde çok para harcamadık

Sürekli yaptıkları transferlerin kaynağının sorulduğunu söyleyen Adnan Polat bu konu ile ilgili iddialara şöyle açıklık getirdi: “Biz Gökhan, Mustafa ve Leo Franco'yu bonservis bedeli ödemeden aldık. Keita ve Elano için 15 milyon euro bonservis bedeli verdik. Ama bunu 4 yıla böldük. Futbolcuların menajerlerin aldıkları ile beraber yıllık 5.5 milyon euroya geliyor. Bizden toplasanız bu yıl 6 milyon euro çıkıyor. Burada Haldun'u tebrik etmek lazım. Diğer kulüpleri, 4 senelik ödeme planı için nasıl ikna ediyor bilmiyorum. Transferlerle ilgili diğer arkadaşların da haberleri var, ama yurt dışından kimin alınacağından ben ve Haldun dışında kimsenin haberi yoktu. Transferin ucuza mal edilebilmesi ve gerçekleşebilmesi için gizli kalmalı.”

 

İçimizden sihirbaz yöneticiler ürettik

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplandıran Polat, “İç transferi Adnan Sezgin, dış transferi de Haldun Üstünel ile yürütüyoruz. Bir de Murat Yalçındağ var bu işin içinde. Sihirbaz yöneticiler ürettik” diye konuştu.

 

Arda'yı asla kasaba takımına göndermem

Arda'nın satılması tartışmalarıyla ilgili de konuşan Polat, “Zaman ve şartlar uygun olduğu taktirde her futbolcu satılabilir. Arda'ya 'kariyer planlamanı ben yapacağım' dedim. Arda'ya zam yapmayalım diye değil hak ettiği için kaptanlık verdik. Dünyanın en yüksek parasını da verseler onu küçük bir kasaba takımına göndermeyeceğim. En az ilk 3'e oynayacak. G.Saray da Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri” diye konuştu.

Arda'nın kaptanlığıyla ilgili de konuşan Polat, “Kaptanlık için tek unsur yaş değil. Takım arkadaşları ve biz istedik. Genç, hatalar yapacaktır. Ayhan, Servet gibi yaşı büyük oyuncular ona yardımcı oluyor. Doğru bir şey yaptığımıza inanıyorum. Hakan da geldiğinde 19 yaşındaydı. Geldiği gün manşet oldu. Bu yaşta bu kadar gündemde olmayı taşımak kolay değil. Hataları hoşgörü ile karşılayalım. Bir şeyleri kaybetmek kolay, ancak kazanmak zordur” dedi.

 

Lincoln saygısızlık etti

Adnan Polat, Lincoln'un bütün ihtarnamelere rağmen yeni sezon hazırlıklarına katılmadığını belirterek, “Gelmeyince federasyona müracaat edilip, G.Saray Kulübü'nün tazminat hakları saklı kalmak şartıyla kontratının feshi talep edildi. Burada bizi en çok üzen Almanya'daki kampa 60 kilometre mesafede olmasına rağmen gelip katılmaması. Hiç alışık olmadığım bir şekilde buna neredeyse çifte standart uyguladık” diye konuştu. Başkan Polat, “TFF, FIFA ve CAS'ın kararına göre hareket edeceğiz. Lincoln hem G.Saray'a, hem de futbolun onuruna saygısızlık etti” ifadelerini kullandı.

 

 

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER