© Teknik Elektrik 2017-2024

Biz Meclisteydik o başka yerlerdeydi

Başbakan Erdoğan, kaset skandalına ilişkin olarak eski CHP lideri Baykal'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Başbakan Erdoğan, kaset skandalına ilişkin olarak eski CHP lideri Baykal'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Referandumda Türkiye'nin 12 Eylül izlerini sileceğini belirten Erdoğan, CHP ve BDP'lilerin Anayasa oylamalarına katılmadığını hatırlatarak, "Eee zaten Sayın Genel Başkan'ın parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada Anayasa'yla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi" dedi. Erdoğan, İzmir'in Bayındır ilçesinde hayata geçen projelerin ortak açılışı dolayısıyla ilçe meydanında düzenlenen törende konuştu. Hükümet olarak gittikleri her yerde açılışlar yaptıklarını anlatan Erdoğan "Ülkemizi dünyayla bütünleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye'nin çıkarları için görüşmeler yapıyor, imzalar atıyor, dostluğumuzu güçlendirecek temaslarda bulunuyoruz. Ne yapmak istediğimizi hala anlamayan varsa Ankara'dan çıksın, çıksınlar İstanbul'dan, Anadolu'yu, Türkiye'yi bir dolaşsınlar. İllerimizin, ilçelerimizin, hatta köylerimizin nasıl değiştiğini gitsinler yerlerinde görsünler" dedi.
EMANETE SAHİP ÇIKTIK

Anayasa paketinin görüşüldüğü 6 Mayıs'ı 7 Mayıs'a bağlayan gecede TBMM'nin bir kez daha tarih yazdığını ve Meclis'in milletin kendisine yüklediği emanete sahip çıktığını ifade Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa değişikliği Türkiye'yi, üstünlerin hukukundan kurtarıyor, hukukun üstünlüğüne götürüyor. 12 Eylül darbesinin izlerini taşıyan Anayasa Türkiye'nin büyüklüğüne, vizyonuna, itibarına yaraşan bir nitelik kazanıyor."

BİZ ANAYASA İLE UĞRAŞIRKEN

"12 Eylül 2010'da 1980 darbesinin 30. yıl dönümünde, inşallah Türkiye 12 Eylül'ün izlerini üzerinden atacak. Türkiye prangalarından kurtulacak. Biz seçtiğiniz vekiller olarak üzerimize düşeni yaptık. Şimdi söz sizde. Şimdi karar sizin. Diyorum ya bugüne kadar Türkiye'de ruh ikizi bir muhalefet vardı. CHP-MHP şimdi bunlar ruh üçüzü oldular. Yanlarına BDP'yi aldılar. Bunları anlamak mümkün değil ve milletvekili arkadaşlarının iradesine güvenmiyor. Eee zaten Sayın Genel Başkan'ın parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada Anayasa'yla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi."

SEN KENDİNE BAK

"Ortalama 14 günde her akşam, her gün 16 saat orada bir çalışma yaptık. CHP'liler, MHP'liler ne diyor biliyor musun? 'Başbakan, devleti bıraktı, buraya oturdu'. Bu devlet işi değil mi? Anayasa'sız devlet olur mu? Biz onu şu anda hallediyoruz. Ama siz başka şeylerle uğraşıyorken, biz orada hem yabancı misafirlerimizi ağırlıyor, arkadaşlarımızla görüşülmesi gereken meseleleri oylamalar arasında yine görüşüyorduk. Biz işimizi biliriz, sen kendine bak kendine."


DANIŞTAY SALDIRISINI UNUTMAYIN

Başbakan Erdoğan AK Parti 9. Gençlik Şöleni'nde yaptığı konuşmada ise Danıştay'a yapılan saldırıya da dikkat çekti. Türkiye'nin prangalarından kurtulduğunu ifade eden Başbakan, "Türkiye ne zaman zincirlerinden kurtulmaya başladıysa, kirli bazı oyunlar kirli bazı senaryolar tedavüle girdi. Ancak 7,5 yıl boyunca bu çabaları boşa çıkarmak için yoğun gayret gösterdik"dedi.

Erdoğan şunları kaydetti: 'Danıştay saldırısını asla unutmayın sevgili gençler. Saldırı sonrası yapılan açıklamaları asla unutmayın. Atılan manşetleri yapılan yorumları unutmayın. Cenaze törenlerinin nasıl siyasi istismar vasıtası yapıldığını asla unutmayın. Biz oyunları bozduk. Bunların kirli senaryo olduğunu ortaya çıkardık, çıkarmaya da devam ediyoruz.'

yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER