© Teknik Elektrik 2017-2024

''Bir Yumruk At, Kâfiri Bulsun''

Khabib Nurmagomedov Dünya Basınında Khabib Nurmagomedov, son çıktığı UFC maçını kazanmasının ardından dövüş sporları tutkunlarının dikkatini üzerine çekti. Khabib, çıktığı son maçta, Mcgregor'u alaşağı etmekle kalmamış ve ring dışına atlayarak ekibini de hırpalamıştı.

Maçtan bir gün önce canlı yayında İrlandalı taraftarlar ve McGregor'un destekçileri sinirlendirerek, ''Öncelikle Elhamdulillah diyerek başlamak istiyorum. Allah bana her şeyi verendir. Bunu sevmediğinizi biliyorum. Elhamdulillah. Yarın gece sizin adamınızı paramparça edeceğim. Kafes kapandığında onu koruyacak kimse kalmayacak.'' şeklinde konuşan Khabib Nurmagomedov, Müslüman dünyadan büyük destek aldı.

7 Ekim sabahı, karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor'u yenerek şampiyonluk kemerini koruyan Avar Türkü Khabib Nurmagomedov, spor dünyasında son zamanların en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı.

Karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor'u yenerek şampiyonluk kemerini koruyan Dağıstanlı Khabib Nurmagomedov, spor dünyasında son zamanların en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı.

İki dövüşçünün yaşadığı tartışmalar ve ikili arasındaki geçmişe dayanan olaylar nedeniyle gerilimli bir ortamda gerçekleşen müsabaka, karma dövüş sanatlarının en büyük maçlarından biri olarak benimsendi.

Karma dövüş sanatlarının ilk Müslüman şampiyonu olma unvanına sahip 30 yaşındaki Avar Türkü Nurmagomedov'un galibiyeti, karşılaşma öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar, Müslüman dünyasında Muhammed Ali etkisi oluşturdu.

Karşılaşmanın ardından salonda çıkan olaylar, Nurmagomedov'un müsabakayı kazanması ve sonrasında "Bana terörist dediler. Conor McGregor dinime, ülkeme, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsüme saldırdı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez." şeklindeki ifadeleri, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verilen en iyi cevap olarak yorumlandı.

"PENÇELERİYLE BU KEZ MCGREGOR'U YARALADI"

Daily Mail'de yer alan haberde, McGregor'un Floyd Mayweather ile yaptığı boks maçının ardından karma dövüş sanatlarına beklenen dönüşü yapamadığı belirtilerek, "McGregor'un dönüşü, seyircilerin desteği ve oluşturulan karnaval havasına rağmen Nurmagomedov nedeniyle yarıda kaldı. 9 yaşında ayıyla güreşen Nurmagomedov, pençeleriyle bu kez McGregor'u yaraladı." ifadeleri kullanıldı.

New York Times'ın haberinde, Nurmagomedov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldığı tebrik telefonu ön plana çıkarılarak, "Nurmagomedov galip gelerek karma dövüş sanatlarının en büyük yıldızı McGregor'un sözlü ve fiziksel saldırılarına en iyi cevabı verdi." yorumu yapıldı.

Ayrıca haberde, Dağıstanlı dövüşçünün "Conor McGregor dinime, ülkeme, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsüme saldırdı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez." ifadeleri öne çıkarıldı.

L'Equipe gazetesinde "Nurmagomedov, McGregor'a karşı yüzyılın dövüşünü kazandı." ifadesiyle duyurulan haberde, karşılaşma öncesi yaşanan tartışmalar ve artan gerilim nedeniyle maçın ardından olay çıkmasının kaçınılmaz hale geldiği belirtildi.

www.dirilispostasi.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER