© Teknik Elektrik 2017-2024

Bilge köyünün öksüzleri, annelerinin elini değil kara toprağı öptü

İpek (13), İbrahim (12), Devran (6), Baran (9), Abdullah (10) ve Vesile (8), onlar Anneler Günü'ne boyunları bükük girdi.

İpek (13), İbrahim (12), Devran (6), Baran (9), Abdullah (10) ve Vesile (8), onlar Anneler Günü'ne boyunları bükük girdi. Ne yazık ki sadece bu özel günde değil ömürleri boyunca anne kokusundan mahrum kalacaklar. Mardin'in Bilge köyündeki katliamın öksüz ve yetim bıraktığı çocuklar, dün annelerinin mezarı başındaydı. Çalışmaktan nasırlaşan dünyanın en güzel çatlak ellerini öpmeyi çok istiyorlardı. Ancak bu sene Anneler Günü'nde paylarına kara toprağa sarılıp öpmek düştü. Annesinin kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyan İpek Çelebi, "Her yıl olduğu gibi anneme dağdan topladığım çiçekleri hediye edecektim. Maalesef bu vahşette onu kaybettim. Mezarı başında onun ruhuna Kur'an okuyorum." sözleriyle yürekleri dağladı. İçinin yandığını söyleyen 12 yaşındaki İbrahim Çelebi de, "Bugün ona çok sevdiği kır çiçeklerini getirdim. Her yıl elini öper öyle verirdim. Bu yıl ise mezarına bırakabildim." diyebildi.

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde en buruk Anneler Günü yaşanıyor. Daha bir hafta önce düğün için bir araya gelen köy sakinleri, tarif edilmez bir öfkeyle silahlı saldırıya uğramıştı. İnanılmaz vahşette 6'sı çocuk, 16'sı kadın toplam 44 kişi acımasızca öldürüldü. Kadınlardan 3'ünün hamile olması, acıyı daha da artırdı. Tüm dünya kamuoyunda tartışma doğuran katliamdan geriye, saflıklarıyla büyüklerinin ne yaptıklarını kavramaya çalışan çocuklar kaldı. 0-12 yaş arasında 15, 13-18 yaşlarında 16 çocuk, hem annesi hem babasını yitirdi. 10 yavrucak sadece annesini kaybederken, 7 çocuk da babasını kara toprağa verdi. Köyün 48 öksüzü, Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kurulan çadırda uzmanların nezaretinde yaşadıkları acı olayın izlerini silmeye çalışırken, Anneler Günü'ne anne kokusundan yoksun girdi. Dün bir grup çocuk, kırlardan papatya topladı. Yaşları 6 ile 10 arasında değişen küçükler, kır çiçeklerini annelerinin mezarına bıraktı.

30 ÖKSÜZE ANNELİK YAPACAK

Mekiye Çelebi (30), katliamda 23 yakınını kaybetmiş. Yaşadığı acıya rağmen güçlü olmak zorunda olduğunu belirten 5 çocuk annesi, öksüz kalan 30 çocuğa daha annelik yapacak. Ayşe Çelebi ise feci saldırıda başta eşi ve 4 yaşındaki oğlu Kenan olmak üzere ailesinden 7 kişiyi yitirmiş. Yavrusunun kanlar içindeki halini unutamadığını ifade eden acılı anne, nasırlı elleri arasına sızmış küçük oğlunun kan izlerini yıkamaya kıyamadığını dile getiriyor.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER