© Teknik Elektrik 2017-2024

Beşiktaş, 37 yıl aradan sonra şampiyon

Beko Basketbol Ligi final serisi altıncı maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'i 80-76 mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi final serisi altıncı maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'i 80-76 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 4-2'yle kazanan Siyah Beyazlılar, 2011-2012 sezonunu şampiyonlukla tamamladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleye hızlı başlayan Efes; Kerem Gönlüm ile Sasha Vujacic'in sayılarıyla ilk üç dakika sonunda skoru 0-4'e getirdi. Mehmet Yağmur'un üçlüğüyle ilk sayılarını kaydeden Kartal, boyalı alanı etkili kullanan rakibi karşısında molaya girilirken skoru 8-8 yaptı.

Kerem Tunçeri'yle hücumlarda verimli olan Lacivert Beyazlılar, savunmada Pops Mensah Bonsu'yu tutamadı. Mehmet Yağmur'la Carlos Arroyo'nun üçer sayısıyla ilk periyodu Beşiktaş 20-18 önde tamamladı. Tempolu başlayan ikinci çeyrekte Efes, ileride Dusko Savanovic'i devreye soktu. Ancak Arroyo'nun ön plana çıkmasıyla Siyah-Beyazlılar, 15. dakikada durumu 30-26'ya getirdi. Ermal Kurtoğlu'nun tecrübesiyle Efes, 34-35 öne geçti. Ancak Beşiktaş, David Hawkins'in asistinde Ersin Dağlı'nın son saniye basketiyle soyunma odasına 40-39 üstün gitti. David Hawkins ile Oliver Lafayette'in karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci yarıda Efes, Kerem Gönlüm'ün üç sayısıyla farkı 5 sayıya çıkarttı: 44-49. Ersin Dağlı'yla pota altını tercih eden Kartal, Hawkins'in de hücum ribaundundan bulduğu basketle skora dengeyi getirdi: 51-51. Üçüncü çeyrek, Kerem Tunçeri'nin basketleriyle 61-61 tamamlandı. İlk dakikalarında iki takımın da skor bulmakta zorlanmadığı finalde Efes, Lafayette ile Esteban Batista'nın basketleriyle durumu 66-67'ye getirdi. Son bölümü nefes kesen maçta bitime 27 saniye kala Arroyo hücumu değerlendiremedi, Kerem topu kaybetti. Taktik faullerde Arroyo ve Serhat'la isabet bulan Beşiktaş, Beko Basketbol Ligi'nde 37 yıl sonra mutlu sona ulaştı.

Ataman'dan taraftara kutlama çağrısı

Beşiktaş Milangaz'ın başantrenörü Ergin Ataman, takımının bu sezon mücadele ettiği üçüncü kupada da zafere ulaşmasını 'muhteşem' olarak nitelendirdi. Camiaya çağrı yapan ve basketbol severlerden bayraklarıyla bayrama ortak olmalarını isteyen başarılı çalıştırıcı, final serisi boyunca taraftarların desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini dile getirdi. Ataman, Siyah-Beyazlı renklere gönül verenlerden doyasıya sevinmelerini istedi. Tarih yazdıklarını vurgulayan Mehmet Yağmur da serinin 6 maçı boyunca kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayan taraftarlarına teşekkür etti.

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: 80 ANADOLU EFES: 76

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ: Mehmet Yağmur 8, Barış Hersek, Kartal Özmızrak, Erceg 15, Mehmet Ali Yatağan, Serhat Çetin 4, Arroyo 18, Hawkins 10, Ersin Dağlı 15, Mensah-Bonsu 10

ANADOLU EFES: Doğuş Balbay, Kinsey 2, Kerem Tunçeri 22, Kerem Gönlüm 10, Batista 7, Vujacic 4, Savanovic 6, Ermal Kurtoğlu 7, Sinan Güler 5, Lafayette 13

1. PERİYOT: 20-18 (Beşiktaş Milangaz)

DEVRE: 40-39 (Beşiktaş Milangaz)

3. PERİYOT: 61-61

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Erşan Kartal, Kaan Büyükçil

SALON: Abdi İpekçi

MAÇIN ANALİZİ

Kırılma noktası

Serhat'ın üçlüğü Efes'i yıktı. Dakika 38... Skor 71-69, Beşiktaş Milangaz'ın lehine. Bu zaman diliminde Efes'in savunma zaafını iyi değerlendiren Serhat Çetin, kaydettiği üçlükle Siyah-Beyazlılara şampiyonluğu müjdeledi. Maçın başından sonuna kadar oyunda kalan Efes, bu bölümde devrildi. Kartal ise 74-69'la rahatladı.

Maçın adamı

Sahanın yıldızı Arroyo. Final serisinin 6. müsabakasında oyun zaman zaman çıkmaza girdi. Efes'in sert savunma karşısında zorlanan Siyah-Beyazlıları Porto Rikolu oyun kurucusu Carlos Arroyo sırtladı. Kritik basketleriyle Kartal'ın maçta kalmasını sağlayan Arroyo; 18 sayı, 3 asist ve 5 ribauntluk performans sergiledi.

Hakemlerin notu

Serinin en iyi hakemleri salondaydı. Finalin altıncı maçında görev alan Recep Ankaralı, Erşan Kartal ve Kaan Büyükçil, tribünler de dahil, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Daha önceki serilere göre iki ekibin neredeyse itiraz etmediği hakem üçlüsü, çaldıkları düdüklerde dengeli bir yönetim sergiledi.

Hayal kırıklığı

Vujacic sınıfta kaldı. nadolu Efes, 3-2 geride olduğu seriyi dengelemek için çok çalıştı. Oyuna giren bütün basketbolcuların katkı sağladığı müsabakada, Lacivert-Beyazlıların Sırp yıldızı Vujacic, eski görüntüsünden uzakta kaldı. Kritik anlarda topu rakip potayla buluşturamayan yetenekli basketbolcu, maçı 4 sayıyla tamamladı.

Maçın sayısı

Üstünlük 17 kez el değiştirdi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan mücadelede üstünlük tam 17 kez el değiştirdi. Heyecanın dinmediği periyotlarda, geriye düşen ekip yılmadan skora denge getirdi. Oluşan eşitlik sayısı, çekişmenin en net ispatıydı. Beşiktaş, 38. dakikada Serhat Çetin'le öne geçti ve mutlu sona ulaştı. zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER