© Teknik Elektrik 2017-2024

BERKER GENEL MÜDÜRÜ MEDENİ KAHRAMAN İLE SÖYLEŞİ

Berker kimdir?Berker’i tanıyabilir miyiz? Berker, yenilikçi dizayn ürünleri ile uluslararası bir marka olup aynı zamanda geleneksel, köklü bir Alman aile şirketidir.

Berker kimdir?Berker’i tanıyabilir miyiz?

Berker, yenilikçi dizayn ürünleri ile uluslararası bir marka olup aynı zamanda geleneksel, köklü bir Alman aile şirketidir. Yaklaşık 90 yıldır, elektrik sistemlerinde kullanılan yüksek kaliteli ürünler üretmekte olup, her daim kullanılabilecek klasik elektrik düğmelerinden, teknolojik akıllı ev sistemlerine kadar geniş bir üretim yelpazesine sahiptir.

Berker olarak market de kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Aldığımız birçok uluslararası ödüllerden de anlaşılacağı gibi, bizler ürünlerimizin üst segment kalite, dizayn ve yeniliklere sahip olmasını önem veriyoruz. Bu anlamda kesinlikle piramitin orta ve alt kısmında değiliz diyebilirim.Hedef marketimiz doğrudan premium Berker in Türkiye satış ağını nasıl kuruyorsunuz?

Avrupa ve Asya’da bulunan 5 üssümüz ve 37 satış ofisimizle müşterilerimize 50 den fazla ülkede ürünlerimizi satışa sunmaktayız. Aktivitelerimize Türkiye’den hızlanarak devam ediyoruz. İstanbul da konumlanan enerjik ve profosyonel satış ekibimiz ile ülkenin her tarafında bulunan nitelikli partnerlerimiz ve mühendislik firmaları ile güçlü bir servis ve satış ağını kurmaktayız.

Servis Konusunu biraz daha açar mısınız?

Ürünlerimiz, yenilikçi teknoloji, üst sınıf uluslararası dizayn ve Alman kalitesiyle kullanıcının rahatı için her türlü güveni garanti etmektedir. Müşterilerimize sunduğumuz titiz ve geniş kapsamlı servis hizmetimiz ile farklılığımızı ortaya koymak istiyoruz. Yaptığımız farklılıkların ana başlıklarından bahsedecek olursak; geniş satış ağının oluşturulması, yüksek stok imkanı ve dolayısı ile müşteri taleplerinin doğrudan karşılanması, müşteri özel isteklerinin karşılanması, bu anlamda servis hizmetlerimizde çok özel statüler oluşturduk.Örneğin İstanbulda 6 saat içerisinde servis sunma garantisini verdik ve buna göre bir ağ oluşturduk.

Berker dünyası büyüleyici ve zengin çeşitlere sahiptir. Takımımız size diğer yeniliklerimizi göstermekten zevk duyacaktır.

BİNA OTOMASYONLARI NEREYE DOĞRU GİDİYOR?

Yaşadığınız mekanları istediğiniz zaman kontrol etmek istersiniz. Bu sizin eviniz ya da işyeriniz olabilir. Sadece kontrol değil görsel olarak izleyip yönetmek son zamanlarda çok yükselen bir trend. Bizler bu konuda özellikle çok uzaklardan web üzerinde evinizi izlediğinizde sadece data bilgisi ile değil aynı zamanlarda görsel resim ve grafikler ile mekanı yönetme kolaylıklarını sunuyoruz.

Berker IP-Control sayesinde kalorifer, ışık, jaluzi ve diğer teknik bileşenler artık internet ya da ağ bağlantısı yoluyla ister evinizden ister dışarıdan yönetilebilmektedir. Bu IP bağlantısı özellikle yüklenicilere yepyeni olanaklar sunuyor. Ev yönetimiyle bağlantı kurup programlama ve bakım işlerini uzaktan yapabilirler böylece. Otomasyonların geleceği konusunda söylenecek en efektif cevap IP üzerinden insanların hizmetlerine sunulmasıdır diyebilirim.

BİNALARI MERKEZDEN NASIL KONTROL EDERSİNİZ?

Binalarda Merkezi noktalarda bulunan ana dokunmatik ekranlı Master kontroller esasında o binada bulunan tüm cihazları hem gösterir hem de kontrol edilmesini sağlar.

Örneğin bir villanın girişinde bulunan bir Master-Control üzerinden villa içerisinde bulunan tüm aydınlatma, perde-panjur, müzik sistemi vs. gibi cihazları hem açık mı kapalı mı görebilir, hem de kontrol edebilirsiniz.

Merkezi yönetim şimdi, IP-bağlantı sayesinde e-mail ve abone olunmuş haber hizmetlerini (RSS Feeds) de alabilmektedir. Böylece günlük bağlandığınız bir haber kanalından önemli haberleri de alabilirsiniz.

Kolay kullanılabilirliği, paslanmaz çelik veya cam çerçeve seçeneği sunan biçimli kullanım tablosuyla da son derece göz alıcı Master Kontroller sunmaktayız..

BERKER AYNI ZAMANDA EIB İNSTABUS IN EN BÜYÜK PARTNERLERİNDEN BİRİSİ. EIB HAKKINDA BİRAZ BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

Berker Instabus KNX/EIB, elektrikli cihazlarınızı bir çift kablo ile birbirine bağlayan akıllı bir sistemdir. Bu sistem sayesinde çok sayıda cihaz aynı anda yönetilebilir. Tek kontrol ekranından ya da bir-iki akıllı düğmelerden hem ışığınızı hem ısıtma cihazlarınızı, hem jaluzinizi hem alarm tesisatınızı aynı kolaylıkla kullanılabilir. İstenildiğinde, cihazların işlev ve durumlarını PC veya Palm üzerinden de çağırabilir ve kontrol edilebilir. Ayrıca evinize, belli bölümlerinde kendi ihtiyacını kendisinin sağlamasını öğretebilirsiniz. Eviniz, sensörler yardımıyla havanın iyi mi, kötü mü olduğunu kendisi anlar, gerekli gördüğünde panjurları kendiliğinden indirir. Yani, siz evde olmadığınızda, evinizin sizin yerinize düşündüğünden emin olabilirsiniz.

BERKER ÇOK ÖZEL DİZAYNA SAHİP AKILLI ANAHTARLARI İLE BİLİNİYOR DEĞİL Mİ?

Bir anahtar düşünün hem evdeki elektrik ile çalışan tüm cihazları kontrol edebiliyor, üzerinde bulunan display üzerinden cihazlar açık mı? bilgisini veriyor, yine üzerinde bulunan termostat ile ortam ısısını ölçüp kontrol ediyor, alt kısmında taşıdığı alıcılar ile kumandalar ile de kontrol edilebiliyor.

Berker B.IQ ile, akıllı evinizi daha da kolay kullanmanızı sağlıyoruz. Instabus EIB sisteminin işlev elemanları, bir araya gelerek kombine bir kullanım birimi oluşturulabilir; bu kombinasyona ikiden dörde kadar istediğiniz sayıda eleman katabilirsiniz: ısı ayarlayıcısı, bilgi ekranı, dokunmatik sensör, saatli anahtar ve daha başka birçok uygulama, herhangi bir bilgisayar programına gerek kalmadan, Berker B.IQ ile değişik ihtiyaçlara cevap verebilir. Üstelik bu herkesin yapabileceği kadar kolay bir işlemdir. Ayrıca, başka bir çok akıllı seçenek mevcuttur: Belli bir alışma döneminden sonra artık ihtiyacınız kalmadığından üzeri yazılı saydam film şeritlerini leke, iz kalmadan kolayca söküp çkarılabilirsiniz. Yan taraflarda bulunan ve her biri o andaki aktif işlevleri gösteren durum ledleri başka bir güzel ayrıntıdır. Ya sizinle kısa ve öz, anlaşılır bir dilde konuşan display’e ne dersiniz? Özel teknoloji ile üretilen mevcut yüzeyler: Fırçalanmış paslanmaz çelik, cam, kutup beyazı gibi seçenekler de var..

Berker, ürün serisindeki pek çok anahtar dizaynı için, modern evlerin konforunu en güncel hale getiren ve başarılı B.IQ kullanım konseptine dayalı dokunmatik sensörler geliştirdi. Ayrıca, S.1, B.1, B.3, B.7 cam, K.1, K.5 tasarım çizgilerinden ve üç farklı renkten oluşan geniş bir yelpaze sunuyoruz. KNX/EIB dokunmatik anahtarlarımızda tüm işlevleri bir araya topladık: isterseniz, iç mekan ısısını da bu sensör üzerinden ayarlayabilirsiniz; ayrıca üzerinde bir display’le beş farklı işlev tuşu bulunmaktadır. Aşırı ince ve düz gövde, olabildiğince sadeleştirilmiş üst yüzey tasarım ve hafif bir dokunuşla kolay kullanım - Berker TS dokunmatik anahtarı da çok başarılı bir çalışmadır.

Gerek iç yapısı ve gerekse düz üst yüzeyi sayesinde daha çok işlev ve olanak sunar. Artık, kalorifer, klima tesisatı veya havalandırma gibi mekana dair KNX/EIB işlevleri de bu sensör üzerinden yönetilebilmektedir. Kolay anlaşılabilir display, günün saatini, dış ve de iç ısıyı gösterir.

ANAHTAR PRİZLERDE KENDİNİZİ NE KADAR GÜÇLÜ GÖRÜYORSUNUZ?

1919 yılından beri anahtar üretmekte olup hep aynı çizgide kalmaya özen gösteren bir yapı vardır. Dolayısı ile anahtar prizde bir çok sıra dışı ürün yelpazesine rastlamak mümkün.

Mesela klasik biçimle kaliteli camın birlikteliği ile oluşan Berker B.7 cam, oturma mekânlarına çok özel bir çekicilik kazandırıyor. Anahtar, kutup beyazı, siyah ve gümüş cam çerçeve seçenekleri sunuyor.

Aynı zamanda mat ışıltılı paslanmaz çelikten inatçı duruluktaki biçimiyle K.5 programı, sadeleştirilmiş biçimin, nitelikli malzeme ve yüksek tasarım kalitesinin değerini bilenler için en mantıklı seçimdir. Keskin hatlı kenarlarla mat ışıltılı üst yüzey kombinasyonu, bir tasarım klasiği olan Berker K.1’in paslanmaz çelik versiyonuna özel bir tat katıyor. Design Plus ödülünün yanı sıra Good Design ödülü de K.5’e verildi.

Bu arada Bauhaus tasarımlı, yuvarlak döndürmeli anahtar "Serie 1930" ile Berker bu kez porselenden yepyeni bir tasarım sunuyor. Bu yüksek kaliteli anahtar, yılların markası Rosenthal ile işbirliği yapılarak çok değerli malzemeden geliştirildi.

Berker dünyasında ürün çeşidini saymak ile bitiremeyiz.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER