© Teknik Elektrik 2017-2024

Bazı kafalar 70 yıl öncesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her proje ve yatırıma “istemezük” diyerek itiraz edenler için, “Türkiye değişmiş, şehirlerimiz değişmiş, demokratik ve ekonomik standartlarımız değişmiş ama bazı kafalar hala 20 yıl hatta 70 yıl öncesinde kaldı” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’nde konuştu, dünya ve Türkiye değişirken ‘istemezük zihniyetinin’ 70 yıl öncesinde kaldığını söyledi:

Türkiye şehirlere akın etmekte olan nüfusu yönetmekte maalesef başarılı olamamıştır. Bu bakımdan 1994 yılı bir dönüm noktasıdır. Türkiye 1990’ların ortalarına kadar süren yarım asrı kaçırdı ama son çeyrek asırda kayıplarının bir bölümünü telafi etmeyi başardı.

HESAPSIZ İŞE İZİN VERMEYİZ


SADECE İSTEMEZÜK DİYORLAR

Türkiye her alanda en üst ligde yer alan, hazırlıklarını buna göre yapması gereken bir ülke. Eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla geleceğimizi inşa edemeyiz. Bunun için önce zihinlerimizi, düşünce yapımızı, kavrayışımızı değiştirmeliyiz. Dünya değişmiş, bölgemiz değişmiş, Türkiye, şehirlerimiz değişmiş, demokratik ve ekonomik standartlarımız, yönetim sistemimiz değişmiş ama bazı kafalar hala 20 yıl öncesinde hatta 70 yıl öncesinde kaldı. Maalesef sayıları, az da olsa böyle bir kesimin var olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Sadece ‘istemezük’ diyorlar.

Takdir en büyük hakem milletin

Erdoğan, “Bugün geçmişe doğru baktığımızda kimin eserleriyle gönüllerde yaşadığı, kimin yerinde yeller estiği açıkça ortadır. Biz eser üretmenin, gelecek nesillerin gönlünde bu şekilde yer etmenin peşindeyiz. Belediye başkanlarımızın her birinin, aynı yoldan geçerek gelmiş birisi olarak, bu gayeyle hareket ettiğinden şüphe duymuyorum. Amacı eser ortaya koymak olan her belediye başkanımızın yanında yer almak bizim de boynumuzun borcudur. Akıllı şehirler vicdanlı, becerikli ve çalışkan belediye başkanlarıyla kurulur. Eser üretmek yerine yapılan işlerin önüne engel çıkarmaya çalışanların gayretlerini boşa çıkarmak da aynı şekilde görevimizdir. Takdir her zamanki gibi en büyük hakem olan milletimizindir” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Kanal İstanbul’ konusunda brifing verme talebini içeren bir mektup sunduğu Erdoğan, programa katılan belediye başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan ve beraberindekiler, serginin açılış kurdelesini birlikte kesti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER