© Teknik Elektrik 2017-2024

Batıdan neden bu kadar nefret ediyorlar demeyin

Independent, ilk sayfasında Gazze'deki şifa hastanesine götürülen yaralı bir çocuğun fotoğrafının üzerinde büyük puntolarla "Neden?" diye sordu.

Independent, ilk sayfasında Gazze'deki şifa hastanesine götürülen yaralı bir çocuğun fotoğrafının üzerinde büyük puntolarla "Neden?" diye sordu. Hemen yanında da, İsrail'in sivillerin güvenli bölge diye sığındığı BM okulunu bombalaması sonucu 48 kadar Filistinli'nin ölmesinin küresel bir öfke doğurduğunu yazan Independent'ın deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, "Şimdi 'niye Batı'dan bu kadar nefret ediyorlar?' diye soracağız" başlıklı yazısında "Şaşırtıcı olan bu kadar çok Batılı liderin, cumhurbaşkanının, başbakanın ve korkarım çok sayıda gazetecinin de 'İsrail'in sivil kayıpları önlemek için çok dikkatli davrandığı' yalanını yutması.

AKAN KANDAN SORUMLUSUNUZ

Gazze'deki katliamdan sadace saatler önce bir İsrail büyükelçisi daha çıkıp 'İsrail sivil kayıpları önlemek için elinden geleni yapıyor' dedi.

Ateşkesten kaçınmak için bu yalanı tekrarlayan her başkanın, her başbakanın dün geceki katliamda akan kanda sorumluluğu vardır. George Bush 48 saat önce derhal bir ateşkes talep edecek cesareti gösterseydi, o 40 sivil bugün hayatta olurdu. Tabi şimdi bir Arap zaptedilemeyen bir öfkeyle harekete geçip, etrafa öfkesini saçmaya başladığında, bizimle ilgisi yok diyeceğiz. Bizden niçin nefret ediyorlar ki diye soracağız. Ama bari bu kez yanıtı bilmiyoruz demeyelim" ifadelerini kullandı.

BU ÇOCUKLAR NE OLACAK

İngiltere'de Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, Başbakan Gordon Brown'ın İsrail'e silah satışını durdurması için çağrıda bulunurken, Financial Times ise dünkü haberinde Mahmud Ebu Rahma'nın "Benim çocukluğum ilk intifada sırasında taş atmakla geçti. Bir sonraki Filistinli kuşağı intihar bombacılarını üretti. Bir sonraki kuşağın daha ılımlı olması şansını görmüyorum" sözlerine yer verdi. Guardian da aynı konudaki haberinde Gazze'nin önde gelen çocuk psikoloğu Abdülaziz Musa Tabet'in sözlerini aktararak, gençlerin yüzde 65'inin travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını söyledi. Haberde, "Pekçok Filistinli yetişkin için bu İsrail'in çocuklarının yaşamlarına kayıtsızlığını simgeliyor" denildi.

yenisafak.com.tr

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER