© Teknik Elektrik 2017-2024

Babacan Erivana gitti

Türkiye - Ermenistan ile sınırının açılması tartışmaları sürerken, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere sabah saatlerinde Erivan'a hareket etti.

Türkiye - Ermenistan ile sınırının açılması tartışmaları sürerken, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Dışişleri Bakanları toplantısına katılmak üzere sabah saatlerinde Erivan'a hareket etti. Babacan'la birlikte bazı gazeteciler de Erivan'a gitti.

 

 

Gece geç saatlerde Avusturya'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönen Babacan ayağının tozuyla sabah saat 05.20 sıralarında Esenboğa Havalimanı'ndan Ermenistan'ın başkenti Erivan'a hareket etti. Herhangi bir açıklma yapmadan havalimanından ayrılan Bakan Babacan'a, Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ve Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin'in de aralarında bulunduğu birkaç gazeteci de eşlik etti.

 

Erivan'da 4-5 saat kalması beklenen Babacan'ın, öğleden sonra Ermenistan'dan ayrılacağı bildirildi.

 

KEİ zirvesinde Ermeni işgali altındaki Karabağ ihtilafı sebebiyle sorunlu iki ülke Ermenistan ile Azerbaycan aynı masada olacak. Bakü, KEİ dönem başkanlığını Erivan'dan törenle devralacak. Azerbaycan'ı toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmut Mehmetguliyev'in temsil edeceği, Nalbandyan ile Mehmetguliyev'in bugün ortak basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Küresel finans krizinin etkileri ve KEİ bölgesindeki olumsuz sonuçlarını azaltmanın yolları ile KEİ'nin etkinliğini artıracak önlemler gibi konular bulunuyor.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER