© Teknik Elektrik 2017-2024

Aslan hayallerine veda etti

Ligin tepesinde yer alan Sivas ile Beşiktaş'ın üç puan almasının ardından zirveden daha fazla kopmak istemeyen Galatasaray, Ankaraspor karşısına galibiyet parolasıyla çıktı.

Ligin tepesinde yer alan Sivas ile Beşiktaş'ın üç puan almasının ardından zirveden daha fazla kopmak istemeyen Galatasaray, Ankaraspor karşısına galibiyet parolasıyla çıktı. Cezalı olan Arda Turan, Emre Aşık, Sabri Sarıoğlu ile sakatlıkları süren Servet Çetin ve Emre Güngör'den sonra Sarı-Kırmızılılar, dün gece Ali Sami Yen'de taraftarlarından da yoksundu. Forvet hattında Nonda, Baros ve Lincoln üçlüsüyle etkili olmaya çalışan Sarı-Kırmızılılar, aradığı golü 24. dakikada Barış Özbek'le buldu. Lincoln'ün kullandığı köşe vuruşunda Hakan Balta'nın kafayla indirdiği topu genç futbolcu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. Orta sahada alan bırakmayan ev sahibi Galatasaray, Ankaraspor'un Mehmet Çakır, Meye, Anıl gibi oyuncularla geliştirdiği atakları durdurmayı başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında savunma ve orta sahasını kalabalık tutan Sarı-Kırmızılılar, hızlı ataklarla gol aramaya çalıştı. Özellikle 53. dakikada Serkan Kurtuluş ve 56. dakikada Nonda müsait durumda meşin yuvarlağı ağlara gönderemedi. Karşılaşmanın son bölümünde Ankaraspor daha etkili oynamaya başladı. 89. dakikada Meye'nin attığı kafa golüne engel olamayan Galatasaray, sahadan 1 puanla ayrılarak şampiyonluk şansını iyice zora soktu.

Korkmaz, rakiplerin kaybetmesini bekliyor

 

G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Ankaraspor ile berabere kalarak puan cetvelinde üsttekilerle puan farkının açıldığını belirtti. "Bizim başımıza bu geliyorsa, onların da başına gelebilir." diyerek umudunu taze tutmaya çalışan Korkmaz, "Rakiplerimizin kazanması aradaki puan farkını açtı. Biz kazanıp, rakiplerin kaybını bekliyoruz. Kendi sahamızdaki puan kaybımız bizi üzdü, rakipleri sevindirdi. Oynadığımız futbolun karşılığını alamadık, hakkı bu değildi. Üzücü yanı duran toptan gol yememizdi'' dedi.

Hasan Şaş, 'Meye kimindi?' diye bağırdı

Sami Yen'deki seyircisiz karşılaşmada bir tek futbolcuların sesi duyuldu. Maç sonunda Hasan Şaş'ın, son dakikalarda Meye'nin attığı golden sonra "Meye kimindi? Adamı tutamadınız şampiyonluk gitti." diye bağırması dikkati çekti. Duyulan en ilginç konuşmalardan biri de hakem Deniz Çoban ile Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman arasında geçti. Barış'ın Murat'a sert girmesine devam kararı verilmesine sinirlenen Kocaman'ın yanına gelen Çoban, başarılı teknik adama, "Görmedim." itirafında bulundu.

Baros oyundan alınınca çok sinirlendi

G.Saray'da 70. dakikada yerini Hasan Şaş'a bırakan Milan Baros, direkt soyunma odasına gitti. Baros'un, oyundan alınışından memnun kalmadığı ve kafasını iki yana sallayarak bunu göstermesi dikkat çekti. Bu arada geçen hafta İstanbul Bş. Bld. ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada, yaşadığı akreditasyon krizi nedeniyle 1 maç daha ceza alan Arda, Ankaraspor maçında tribündeki yerini aldı. Arda, basın mensuplarına, "Güvenlikçiler bana saldırıyor, ben suçlu oluyorum" diye dert yandı.

Maçın adamı

Meye, Galatasaray'ı bitirdi Seyirciden ve heyecandan uzak atmosferde oynanan karşılaşmada son sözü Meye söyledi. Öne geçtikten sonra vaziyeti idare etmeye çalışan Sarı-Kırmızılı ekibe, 'maç henüz bitmedi' dercesine bir hatırlatma yapan Meye, 89. dakikadaki beraberlik golüyle ağır bir fatura kesti.

Kırılma noktası

Senecky 35. dakikada devleşti Maçın 35. dakikasında hızlı gelişen G.Saray atağında Kewell'ın topuk pasında Baros müsait pozisyonda topu kaleye yollamayıp Nonda'ya çıkardı. Kongolu oyuncunun vuruşunda bu kez Senecky devreye girdi ve son anda meşin yuvarlağı kornere çelerek golü önledi.

Hakemin notu

Çoban'a tribün

baskısı gelmedi!

Karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban, tribünlerden de baskı gelmeyince rahat bir maç yönetti. Yardımcılarıyla uyum içinde gibi görünen Çoban'ı zorlayacak çok fazla kritik pozisyon olmadı. Sarı-Kırmızılı takımın attığı gol öncesi verdiği korner kararında ise Ankarasporlu futbolcuların itirazına maruz kaldı.

Hayal kırıklığı

Nonda ve Baros'tan ses yok Teknik Direktör Bülent Korkmaz, İstanbul Bş. Bld. maçında asist yapan Nonda'ya Baros'la birlikte ilk 11'de şans verdi. Önce Baros oyundan alınınca gayri memnun bir ifadeyle soyunma odasına gitti. 82'de de Nonda hiçbir şey yapamadan sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Maçın notu

Seyircisiz oynanan maça Ankaraspor hızlı başladı. Galatasaray, tecrübesiyle Başkent ekibinin cılız baskısının önüne çabuk geçti. Sarı-Kırmızılı takım golü de bulduktan sonra adeta futbol oynamayı unuttu. 1-1'lik skorun ortaya çıktığı karşılaşma seyir zevki açısından 10 üzerinden 5 puan aldı.

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER