© Teknik Elektrik 2017-2024

Antalyanın Putini

Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru Yeni Şafak aracılığıyla kamuoyuna duyurulan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'a büyük şok.

Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru Yeni Şafak aracılığıyla kamuoyuna duyurulan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'a büyük şok. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yatırım yaptığı için cezalandırdığı İsmailov'a bir ceza da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'dan geldi. 1.4 milyar dolarlık 5 yıldızlı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlatıldı.

YATIRIMIN AĞIR BEDELİ

Antalya'ya yaptırdığı görkemli Mardan Palace Oteli ile kenti Dubai'ye alternatif olarak lüks turizmin merkezi haline getirmeye çalışan İsmailov, bu yatırımın bedelini ağır ödedi. Bir hafta önce, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülke dışında yatırım yapan isimlere gözdağı verircesine bir konuşma yaptı. Ardından gümrüklerdeki denetimlerin yetersizliğinden yakındı.

RUS LİDER HEDEF GÖSTERDİ

Adrese teslim bu sözler Rusya Genel Savcılığı'nı anında harekete geçirdi. Telman İsmailov'un sahibi olduğu Çerkez Pazarı'na yapılan baskında 2 milyar dolarlık mala el konuldu. Türkiye'ye yaptığı yatırım bedeli ödetilen İsmailov'a ikinci darbe ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan geldi. Akaydın, imar planlarını gerekçe göstererek açılışına katılmadığı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlattı. Otelle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2005 yılı Mart-Nisan aylarının oturum tutanaklarını isteyen Akaydın, bunları inceleyeceğini bildirdi. Akaydın, dönemin Çalkaya Belediyesi tarafından otele verilen ruhsatları ise MHP'li Aksu Belediyesi'nden istemek için resmi yazı yazacağını bildirdi.

 

Dubai'yi aratmıyor

1.4 milyar dolara mal olan Mardan Palace Otel'i sunduğu imkanlarla Dubai'deki lüks otellerle rekabet ediyor. Otel, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. 1200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odaya sahip.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER