© Teknik Elektrik 2017-2024

Ankara OSTİMde patlama: 3 ölü, 37 yaralı

OSTİM Uzay Çağı Caddesi civarında bulunan Özkanlar adlı şirkete ait yatay delik delme makinesi üreten bir iş yerinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 37kişi de yaralandı.

OSTİM Uzay Çağı Caddesi civarında bulunan Özkanlar adlı şirkete ait yatay delik delme makinesi üreten bir iş yerinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 37kişi de yaralandı.

5 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Ankara OSTİM'de patlamanın yaşandığı fabrikada 60'ın üzerinde kişinin çalıştığı belirtildi. Olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, enkaz altında 5 işçi bulunduğunu, bunları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Başkan Gökçek, özel cihazlar gerektiğini belirterek, bu cihazlar için Ankara İtfaiyesi'nin seferber olduğunu ifade etti.

FİRMADA 60 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise ihracat yapılan firmada 60'ın üzerinde kişinin çalıştığı bilgisini verdi.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE PATLADI

Büyük bir gürültünün yaşandığı patlamada iş yerinin camları kırılırken yan tarafında bulunan binada çökme meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği iş yeri ve çevresindeki çok sayıda araç da hasar gördü.

Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen patlamada, sivil savunma ekipleri göçük altında kalan insanların olma ihtimali nedeniyle çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada iş yerinde yakınları bulunanlar patlamanın olduğu yere gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı.

 

Yaralananların 30'u çevre hastanelere kaldırıldı

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ostim Mega Center'de bir iş yerinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 1 kişinin öldüğünü 50 kişinin yaralandığını, yaralılardan 30'unun çevre hastanelere kaldırıldığını bildirdi. Dört katlı binanın 2 katının çökmesi nedeniyle, binanın bazı bölümlerinde enkaz altında kalan çalışanların olabileceği belirtiliyor. Bu arada patlamada yaralanan çok sayıda vatandaş, sırasıyla Atatürk, Etlik, Numune hastanelerine kaldırıldı.

 

OSTİM'deki patlama alanında K-9 köpekleri gönderildi

OSTİM'deki patlamada göçen binada enkaz altında kalanlar için K-9 köpekleri gönderildi. Göçük altındaki yaralılar için K-9 köpekleri olay yerinde arama yapıyor.  Zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER