© Teknik Elektrik 2017-2024

ANAP ve DYPden yapılan transferler liste başı oldu

MHP, 12 Haziran seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Balyoz Soruşturması kapsamında tutuklu sanık Emekli Korgeneral Engin Alan'ı çıkardı.

MHP, 12 Haziran seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Balyoz Soruşturması kapsamında tutuklu sanık Emekli Korgeneral Engin Alan'ı çıkardı. Engin Alan İstanbul 1. Bölgeden liste başı oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine memleketi Osmaniye 1. sırada aday oldu. ANAP ve DYP kökenli isimler listelerin ön sıralarını kapattı. DYP'li eski bakanlar Sümer Oral Manisa'dan, Bahattin Şeker de Bilecik'ten aday gösterildiler. Eski ANAP'lı Maliye Bakanı Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci de İstanbul 1. Bölge 9. sıradan aday gösterildi.

HALAÇOĞLU KAYSERİ'DEN

MHP'nin listesinde, partinin ağır topları da seçilebilecek yerlere konuldular. Bu çerçevede Meral Akşener İstanbul'dan, Tuğrul Türkeş ise Ankara'dan aday. Cihan Paçacı ve Deniz Bölükbaşı Ankara ikinci bölge listesinde yer aldılar. MHP'nin kurmaylarından Oktay Vural İzmir Birinci bölgede, Tunca Toskay ise Antalya listesinde kendisine yer buldu. Hüsnü Yusuf Gökalp Sivas listesinde yer aldı. Kayseri'de ise Türk tarih kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu listeye girdi. Trabzon'da dikkat çeken isimler ise eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın oldu.

BALYOZ SANIĞINI SAVUNDU

Listelerin açıklanmasının ardından gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, İstanbul 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterdikleri Balyoz tutuklusu emekli Korgeneral Engin Alan'ı savundu. Bal, "Engin Alan, meslek hayatı boyunca bölücü terör örgütüne karşı mücadele etmiş şerefli bir askerdir. Kendisi partimizin üyesidir ve İstanbul'dan 1. bölge 1. sırada milletvekili adayımızdır" dedi.

KAÇMAZ BAŞVURU YAPMADI

Eski Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile ilgili soru üzerine ise Bal, Kaçmaz'ın partiye başvurusu olmadığını, aday adaylığı başvurusunda bulunmadığını bildirdi. Faruk Bal, bir soru üzerine eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un ise Kırıkkale 1'inci sıradan aday gösterildiğini kaydetti.

BAHÇELİ'DEN KÜSKÜNLERE MESAJ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de listelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Milletvekili aday listelerinin belirlenmesinde bazı tercih ve seçimler yapılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Aday listelerinde yer alamayan veya arzu ettikleri yerlerde bulunmayan tüm arkadaşlarımızın, bu durumu takdir edeceklerine ve anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum. "

 

Başbakan'ın karşısına Balyozcu Alan'ı koydu

 

MHP listesindeki en en medyatik isimlerden birisi de Balyoz Darbe Planı davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan oldu. Devlet Bahçeli, Balyozcu Alan'ı, Başbakan Erdoğan'ın da aday olduğu İstanbul 1. bölgede liste başı yaptı. Kırklareli'nde Cemal Özbilen, Iğdır'da Şamil Ayrım listebaşı oldu. Yine ANAP dönemi bakanlarından, ardından Ak Parti'ye geçen, ancak referandum sonrasında Ak Parti ile yollarını ayıran Murat Başesgioğlu da MHP listesinde yer aldı. Başesgioğlu İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. Bahçeli listede, bir dönem partiyle kopan ancak referandum sonrası yeniden MHP çatısı altına giren isimlere de yer verdi. En çok dikkat çeken isim Ümit Özdağ oldu. Özdağ İstanbul ikinci bölge listesinde kendine yer buldu.

 

22 vekilin ismi çizildi

 

Yeni adayların Türkiye'nin geleceğini, ekonomisine, dış politikasına sahip çıkacak kişilerden oluştuğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, tek başına iktidarın yolunu bugün aday arkadaşlarla başlattıklarını savundu. 68 kadın adaya listede yer verdiklerini, bunların önemli kısmının seçilebilecek yerlerden tercih edildiğini kaydeden Bal, "Genç nesillere hitap eden 12 tane 30 yaşın altında gence adaylık statüsü kazandırdık" dedi. Açıklamalarının ardından soruları cevaplayan Bal, mevcut vekillerden 22 tanesinin aday olamadığını aktardı.

 

Sancaklı geride kaldı

 

Bir kaç ay önce MHP saflarına katılan eski futbolcu Saffet Sancaklı da listeye girdi. Sancaklı istanbul 2.bölge 5. sıradan aday gösterildi. Bu arada MHP'nin Bursa adayları arasında sürpriz bir isim var. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın amcasının oğlu ve Devlet Bahçeli'nin üniversiteden öğrencisi olan Orhan Babacan da son sıralardan Bursa listesine girdi.Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığı seçildiği 1997 kurultayında, kürsüyü işgal edip Bahçeli'ye karşı çıkan Azmi Karamahmutoğlu da MHP İstanbul listesinde kendine yer buldu. yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER