© Teknik Elektrik 2017-2024

Alp Elektrik Sn. Alpay Uruk ile Söyleşi

Sn.

Sn. Alpay Uruk ticaret hayatında yeni ancak sektörde eski bir isimsiniz. Bize biraz kendinizden ve bu süreçten bahseder misiniz?

Gıda sektöründe geçirdiğim 4 yıl sonrasında 2000 yılı itibarı ile Vi-ko Nur A.Ş. de göreve başladım. Elektrik sektörü ile tanışmam da bu vesile ile oldu. Sonrasında Günsan Gün Elektrik A.Ş., Pektaş Kablo ve son olarak da Makel Şirketler Gurubu’nda görev yaptım. Bu yılın nisan ayı itibarı ile de ticari faaliyete başlamış bulunmaktayım.

Global krizin etkisinde bulunan bir dönemde ticarete başladınız. Bu durumun size nasıl yansıyacağını düşünüyorsunuz?

Krizin sancıları 2008’ in ikinci yarısı itibarı ile kendisini hissettirmeye başladı. Bu yılın ilk yarısında da aynı etkiyle devam etmekte. Bu süreçte yaşanan sıkıntılar aslında piyasamızın uzun vadede yaşanması olası sıkıntılarıydı. Sadece süreci biraz daha hareketlendirdi. Ancak bu etkileri, öz sermayesi ile ticaret yapan, potansiyelinin ve kapasitesinin farkında olan ve bugünlere haiz çözümlerle ve makro planlarla yoluna devam eden firmalar minimum hissederek geçirmektedirler. Dolayısıyla her dönemin kendisine has bir politikası ve o döneme ait stratejik hareketleri bulunmaktadır. Bize düşen ticaretin ana felsefelerini kanun addedip bugünkü konjonktüre uyarlamaktır. Allah nasip ettiği sürece de bu yolda ilerlemek amacındayım.

Yeni kurulmuş bir firma olarak hedefleriniz neler olacak?

Öncelikle, az önce belirttiğim şartların oluşmasını sağlamak olacaktır. Yani; Alp Elektrik fiyat rekabeti ile değil Hizmet Rekabeti ile ön planda olmaya çalışacaktır. Sermayemiz doğrultusunda, fiyatları iyi ayarlanmış ürün gamıyla Hizmet odaklı bir satış stratejimiz olacaktır. Az önce dediğim gibi döneme uygun, dönemin gerektirdiği şekilde ticaret yapacağız iyi bir kadro ile sektörümüzle alakadar olan firmalara hizmet vereceğiz.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Sizin vesileniz ile herkese hayırlı ve bereketli işler, size de çalışmalarınızda başarılar dilerim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER