© Teknik Elektrik 2017-2024

Almanyanın gösterdiği ilgiyi Türkiyeden görmedim

Tercihinde ailesi ve arkadaşlarının etkili olduğuna dikkat çeken Werder Bremen'in Türk asıllı futbolcusu, Türkiye'yi çok sevdiğini; ancak Almanya Milli Takım yetkililerinin kendisiyle daha çok ilgilendiğini ve değer verdiğini söyledi.

Tercihinde ailesi ve arkadaşlarının etkili olduğuna dikkat çeken Werder Bremen'in Türk asıllı futbolcusu, Türkiye'yi çok sevdiğini; ancak Almanya Milli Takım yetkililerinin kendisiyle daha çok ilgilendiğini ve değer verdiğini söyledi. Mesut Özil, Türk Milli Takımı'ndan aynı ilgi ve yakınlığı da görmediğini vurguladı.

Karar verirken çok zorlandığına işaret eden Mesut Özil, birçok gece uykusuz kaldığını dile getirdi. Almanya genç takımında da oynadığını kaydeden gurbetçi oyuncu, "U21 takımında forma giydim. Burada benim bir çevrem ve arkadaşım var. Uzun uzun düşündükten sonra Almanya Milli Takımı'nda oynamaya karar verdim. Karar verdikten ve açıkladıktan sonra rahatladım. Üzerimde büyük bir baskı vardı." dedi. Almanya Milli Takım kampına davet edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Mesut Özil, "Kararımı açıkladıktan sonra Almanya Milli Takımı kampına davet edildim. Milli formayı giyecek olmam beni çok heyecanlandırdı. İnşallah başarılı olurum. Hedefim uzun yıllar Almanya Milli Takım formasını giymek. Benim için yeni bir dönem başladı." şeklinde konuştu.

Alman Bild gazetesi ise Mesut Özil'in, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından Norveç'e karşı oynanacak karşılaşma için kadroya alınmasını, "Löw, Özil'i Türklerden kaptı" başlığıyla duyurdu. Gazetenin haberinde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de uzun bir süre Mesut'un peşinde koştuğu, ancak Löw'ün Mesut'u kaptığı belirtildi. Löw'ün de son ana kadar Mesut'u kadroya alma konusunda çekindiği, ancak sonradan fikir değiştirdiği görüşüne yer verildi. Mesut'un Norveç karşılaşmasında oynayacağı da kaydedilerek, ancak şimdilik milli takımın diğer maçlarında yer almayacağı ve U21 milli takımıyla haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacağı bildirildi.

Seyfi Alp

ZAMAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER