© Teknik Elektrik 2017-2024

Ahmet Davutoğlu'nun dönüş hızına yetişilmiyor

Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili kullandığı ifadeler 'böyle dönüş görülmedi' dedirtti. Cumhurbaşkanlığı referandumuna muhalefet ettiğini ancak o dönem bunu anlatacak televizyon kanalı bulamadığını iddia eden Davutoğlu'nun o dönem kullandığı ifadeler, kendi kendini yalanladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Taksim Toplantıları "Gelecek Vizyonu" konuşmasında Cumhurbaşkanlığı referandumu olarak bilinen 2017 Referandumuna muhalefet ettiğini, eleştirilerini kamuoyuna açıklamak istediğini ancak o dönem bunu anlatacak televizyon kanalı bulamadığını öne sürdü.

AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi adıyla yeni bir siyasi sürece dahil olan Ahmet Davutoğlu, adeta kendini yalanlayan açıklamalarda bulundu.

"Bunu ilk defa burada söylüyorum"

"Anayasal sistemimiz baştan aşağıya yenilenmek zorunda" diyen Ahmet Davutoğlu iddialarını şu şekilde sürdürdü:

"2017 referandumuna haklı olarak eleştirenler var 'madem o zaman karşıydınız neden bunu açıklamadınız' diye.O zaman bu itirazların hepsini Sayın Cumhurbaşkanına o zaman Sayın Başbakana yazılı olarak da sözlü olarak da verdim.O günlerde bunu da ilk defa burada söylüyorum; o günlerde bizi televizyona çıkarıp da bu konuları paylaşacak tek bir televizyon programı çıkmadı."

Sözcü'de yer alan habere göre; 2014–2016 yılları arasında Başbakanlık koltuğunda bulunan Davutoğlu, bugün başkanlık sistemini parlamenter sistemle değiştirmeyi parti hedefi olarak açıklarken, geçmişte başkanlık sistemini bakın hangi sözlerle savundu?

Tarih, 14 Nisan 2015… Türkiye 7 Haziran genel seçimlerine gitmeye hazırlanıyor ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti lideri olarak seçim beyannemesini açıklıyor. ‘Yeni Türkiye Sözleşmesi’ adı verilen beyannamenin başkanlık sistemiyle ilgili bölümü ise şöyle:

“Yetki kargaşası ile malul hale gelmiş olan idari yapının ve yürütme erkinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Yürütme erkinde yetki-sorumluluk dengesinin hiçbir tereddüde mahal vermeyecek bir açıklıkta ortaya konması, yönetimde etkinlik ve hesap verilebilirlik ilkelerinin hayata geçirilmesi açısından bir zarurettir.”

Tarih 28 Aralık 2015… Başbakan Davutoğlu, Sırbistan’a gitmeden önce havalimanında gazetecilerin karşına geçti. Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Davutoğlu, “Bize göre en doğru form başkanlık sistemidir. Öyle bir anayasa, öyle bir hükümet modeli koyalım ki torunlarımız da rahat etsinler” dedi.

Tarih 27 Mart 2016… Başbakan Davutoğlu, DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği’nde konuşuyor. Yeni anayasa çalışmaları için yol haritasını belirlediklerini anlatan Davutoğlu, “Başkanlık sistemini benimseyen anayasa için her türlü adımı atacağız” dedi.

 

yeniakit

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER