© Teknik Elektrik 2017-2024

Ağrı, Cumhurbaşkanını güllerle karşıladı

Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez sivil bir cumhurbaşkanı ağırlayan halk, çiçeklerle karşıladığı Gül'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez sivil bir cumhurbaşkanı ağırlayan halk, çiçeklerle karşıladığı Gül'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmayan Gül, yol boyunca vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Eşi Hayrünnisa Hanım ise aracını durdurarak, kendisine el sallayan yaşlı bir kadınla yakından ilgilendi. Ziyarette bulunduğu Vali Ali Yerlikaya, "Cumhuriyet tarihi boyunca ilimize gelen ilk sivil cumhurbaşkanısınız. Bu ziyaretinizden dolayı Ağrı halkının teşekkürlerini size iletiyorum." dedi.

Ağrı, Cumhuriyet tarihi boyunca dün ilk kez sivil bir cumhurbaşkanı ağırladı. Eşi Hayrünnisa Hanım ile birlikte kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, gül ve karanfillerle karşılandı. Cumhurbaşkanı, temasları sırasında yaptığı açıklamada, anamuhalefet ile iktidar partisi arasında başlayan diyalog sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anamuhalefet partisi ile iktidar partisinin teröre çözüm bulmak için mutabakata varması, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü memnun etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasındaki terör zirvesine destek veren Gül, "Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Bir kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçiler, liderlerin bir araya gelmesini ben her zaman teşvik ediyorum. Ben inanıyorum ki, bu konular aklıselimle halledilecektir." dedi.

Görev süresi boyunca Türkiye'nin 81 ilini ziyaret etmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Gül'ün dünkü durağı Ağrı'ydı. Valilik ziyaretinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Gül, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ağrılılar da Cumhurbaşkanı'na ellerindeki gülleri hediye etti. Valilikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gül, gündemdeki konuları değerlendirdi. Anamuhalefet ile iktidar arasındaki diyalog sürecine değinen Gül, Kürt meselesinin kardeşlik, birlik ve beraberlik temelinde çözüleceğini vurguladı. Büyük ülkelerin bünyelerinde farklılıkları barındırdığına dikkat çeken Gül, şöyle konuştu: "Büyük ülkelerdeki farklılıklar, çeşitlilikler ülkenin zenginlikleridir. Hepimiz bu ülkenin şerefli vatandaşlarıyız, ortak sahipleriyiz. Farklılıkları zenginlik olarak görmemiz gerekir ve bunları bir ayrıştırıcı unsur değil, birleştirici unsur olarak görmemiz gerekir. Bütün meselelerimizi büyük bir özgüven içerisinde çözebiliriz. Kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçiler, liderlerin bir araya gelmesini ben her zaman teşvik ediyorum. Türkiye'nin sorunlarını hiçbir zaman örtmek değil, hiçbir zaman ertelemek de değil, onları ne kadar ertelerseniz yeni nesillere o kadar çok problem taşırsınız. Ben inanıyorum ki, bu konular aklıselimle halledilecektir.''

Balyoz ve 28 Şubat davalarından tutuklu bazı askerlerin 'intikam' içerikli konuşmalarının internete düşmesiyle ilgili bir soruya, "Bunlar hukuki konulardır. Bunlarla ilgili anayasamız, yasamız ne söylüyorsa o çerçeve içerisinde gerekenler yapılmaktadır. Bu konuları çok fazla tartışma mevzusu yapmak istemiyorum.'' karşılığını veren Gül, başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara ise girmemeyi tercih etti: "Bunlar siyasetin tartıştığı konulardır. Dolayısıyla ben bu konularla ilgili sadece takip ediyorum. Bir şey söylemek istemem. Memleket açık, herkes düşüncelerini açıkça konuşur, herkes fikirlerini açıkça tartışır. Şimdi konuşuluyor, ben de izliyorum bütün bunları.''

Cumhurbaşkanlığı seçim kanunuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ndeki davayı da yorumlayan Gül, "Raportörün görüşüne Anayasa Mahkemesi bakacak, karar verecek.'' şeklinde konuştu. zaman

TÜM HABERLER