© Teknik Elektrik 2017-2024

ABye girmeyin daha iyi

Sloven felsefeci Slovaj Zizek, Türkiye'nin ekonomik krizde olan AB'ye girmemesinin daha hayırlı olacağını, Türkiye'nin doğuya yönelerek doğu ile batı arasında ideolojik bir köprü kurabileceğini bildirdi.

Sloven felsefeci Slovaj Zizek, Türkiye'nin ekonomik krizde olan AB'ye girmemesinin daha hayırlı olacağını, Türkiye'nin doğuya yönelerek doğu ile batı arasında ideolojik bir köprü kurabileceğini bildirdi. 'İstanbul Yaratıcılık Zirvesi' kapsamında İstanbul'a gelen Zizek, AB'nin Türkiye'yi istemeyişinin İslam'a olan fobiden kaynaklandığını öne sürerek, kendisine göre bu korkunun anlamsız olduğunu kaydetti. Avrupa'da geleneksel mirasa bağlı kalmak konusunda çok fazla baskı olduğunu savunan Zizek, "İslam'ın Avrupa'da var olan eşitlik, feministlik gibi olgulara bir tehdidi yoktur. Bence örnek vermek gerekirse Avrupa'nın temelini oluşturan bazı düşünceleri tekrar ortaya çıkaran Macaristan gibi göçmenlere karşı popülist ülkeler, Avrupa için gerçek tehdit oluşturuyor. Türkiye'nin de zaten Avrupa'dan reddedilmesi Avrupa'nın güçsüzlüğünün bir işaretidir. Avrupa aslında hâlâ kendi kimliğini arıyor ama hâlâ bugünün küreselleşen dünyasın bir cevap bulamıyor" dedi.

TÜRKİYE BİR KÖPRÜ

Türkiye'nin, Avrupa'nın tavrıyla Uzak Doğu ve zengin Arap ülkelerindeki fırsatları da fark ettiğini dile getiren Slovaj Zizek, "Bence Türkiye'nin ekonomik krizde olan AB'ye girmemesi daha hayırlı olur. Türkiye doğuya yönelerek doğu ile batı arasında ideolojik bir köprü kurabilir" diye konuştu. Türkiye'nin üzerine Kürtler konusunda baskı kurulmasına katıldığını, ancak bu konuda adil olunması gerektiğini vurgulayan Zizek, "Bence Türkiye bu işte hem ideolojik hem de ekonomik olarak kârlı çıkacaktır" ifadelerini kullandı.yenişafak

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER