© Teknik Elektrik 2017-2024

Abdullah Gül, Alman yetkililere rest çekti: Ya konuşmayı yaparım ya da Türkiyeye dönerim

Terörün tehdidine boyun eğmeyen Cumhurbaşkanı Gül bu talebe şiddetle karşı çıktı ve "Bu konuşmamı yapmazsam ziyaretimi yarıda keser ülkeme dönerim.

Terörün tehdidine boyun eğmeyen Cumhurbaşkanı Gül bu talebe şiddetle karşı çıktı ve "Bu konuşmamı yapmazsam ziyaretimi yarıda keser ülkeme dönerim." resti çekti. Gül konuşurken terör örgütü PKK sempatizanı bir grup, üniversite önünde gösteri yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, konuşma yapacağı Humboldt Üniver-sitesi'ndeki salona bomba ihbarı yapılması üzerine Alman polisi programın iptal edilmesini istedi. Bu isteğe şiddetle karşı çıkan Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Bu konuşmamı yapmazsam ziyaretimi yarıda keser ülkeme dönerim." resti çektiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün üniversiteye gelişinden kısa süre önce kürsüye çıkan bir polis memuru, salondakilerden dışarı çıkmasını istedi. Berlin polisi, polis imdat numarasını arayan bir kişinin bomba tehdidi yapması üzerine insanların güvenliğini sağlamak amacıyla tahliye kararını aldıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün sert çıkışı üzerine Alman polisi ihbar yapılan salonu boşalttı. Güvenlik güçlerinin üniversite binasındaki aramalarının ardından, davetliler boşaltılan salonun bitişiğindeki salona alındı. Gelişmeler üzerine Gül konuşmaya başlamadan önce Berlin Eyaleti'nin güvenlikten sorumlu İçişleri Senatörü Erhard Körting salona gelip konuşmayı dinledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Almanya'nın demokratik ortamından istifade eden terör örgütünün tehditlerine boyun eğmem ve bu sebeple de bu konuşmamdan vazgeçmedim. Eminim ki Berlin'in ortasında bu üniversiteye bomba koyma tehdidinde bulunanlara karşı Alman güvenlik güçleri gereğini yapacaktır." dedi. Cumhurbaşkanı'nın Almanya gezisine katılan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Gül'ün tehdide boyun eğmeyen tavrı için "Bravo, tebrik ediyoruz. Biz de hep yanında olduk ve destek verdik." dedi. Bu arada terör örgütü PKK sempatizanı bir grup da üniversite önünde gösteri yaptı. zaman

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER