© Teknik Elektrik 2017-2024

ABD'de 24 saat içinde koronavirüsü durduran ilaç keşfedildi

Koronavirüste bilim dünyasını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Araştırmacılar geliştirilen antiviral 'MK-4482/EIDD-2801' veya 'Molnupiravir' adlı bir ilacın virüsü üreme aşamasında 24 saat içinde tamamen durdurduğunu tespit etti.

Araştırmacılar, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun (Covid-19) yeni bir antiviral ilaç olan MK-4482/EIDD-2801 veya Molnupiravir ile tedavisinin 24 saat içinde virüs bulaşmasını tamamen bastırdığını keşfettiler.

Nature Microbiology dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Georgia State Üniversitesi'nden (GSU) bir araştırma ekibi Başlangıçta bu ilacın grip virüslerine karşı güçlü olduğunu keşfetti.

Virüsü hızla durduran ilaç

Georgia State Üniversitesi'nden Richard Plemper, "Bu, SARS-CoV-2 bulaşmasını hızla durduran ağız yoluyla alınan mevcut bir ilacın ilk örneği' diyerek ilacın koronavirüsün pandemisinin seyrini değiştkirebileceğini söyledi. İlacın ağız yoluyla alınmasının bulaşıcılığı kısaltmak ve salgını hızla bitirmek için etkili olabileciği düşünülürken, Plamper, "mk-4482/EIDD-2801'in solunum RNA virüslerine karşı geniş spektrumlu aktiviteye sahip olduğunu ve enfekte olmuş hayvanların ağız yoluyla ilaçla tedavi edilmesinin, dökülen viral parçacıkların miktarını birkaç büyüklük sırasına göre düşürdüğünü ve bulaşmayı önemli ölçüde azalttığını gözledik" diye konuştu. bu özellikler mk-4482/EIDD/2801'i covid-19'un farmakolojik kontrolü için güçlü bir aday yaptı" diye ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER