© Teknik Elektrik 2017-2024

ABD Pazarı İçin Daha Proaktif Olmalıyız

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) düzenlediği iş gezisinin ilk gününde, MÜSİAD üyeleri ABD’li işadamları ile biraraya geldi.

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) düzenlediği iş gezisinin ilk gününde, MÜSİAD üyeleri ABD’li işadamları ile biraraya geldi.

Amerikalı ve Türk İşadamları ile Tanışma Yemeği adı altında, Rutgers Universitesi’nde gerçekleşen programa, New Jersey Ekonomik Kalkınma Ajansı, Güney New Jersey Ticaret Odası, Philadelphia Ticaret Odası, Hispanic Ticaret Odası ve İtalyan Amerikan Ticaret Odası’nın yetkilileri ile üye işadamları katıldı. 250’ye yakın işadamının biraraya geldiği yemeğin ardından ikili iş görüşmeleri gerçekleşti. Yapılan görüşmeler de, iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttıracak önemli ticari bağlantılar yapıldı.   

Heyet, Rutgers Universitesi’ndeki yemeğin ardından, MÜSİAD’ın ABD irtibat noktası olarak hizmet verecek hem de Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğinin canlandırılmasını sağlayacak olan Amerikan Türk Ticaret Odası'nın (ATCOM) Merkez Binası’nın açılışı için New Jersey’de Cherry Hill’e geçtiler.

Vardan: İş Dünyası Artık Kabuğunu Kırmıştır
ATCOM’un Merkez Binası’nın açılışını, ATCOM'un Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık ile birlikte yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Geçtiğimiz ay Avusturya'da acılısını yaptığımız MUSIAD ofisinin ardından bugün de MÜSIAD’ın ABD irtibat noktası olarak hizmet verecek olan ABD - Türkiye Ticaret Odası’nın (ATCOM) açılışını Philedephia'da gerçekleştiriyoruz” dedi.

Açılış için 70 kişilik bir işadamı grubu ile Philedephia’ya geldiklerini ifade eden MÜSİAD Başkanı, “Bu gün, bizler için MÜSİAD için oldukça önemli bir gün. Hizmet kervanına yeni bir katarı daha eklediğimiz tarihi bir anı yaşamaktayız. ABD’nin en güzel eyaletlerinden biri olan Philedephia’nın en güzel ve prestijli mekânında böylesi bir binaya sahip olduğumuz için gururluyuz. İş dünyası artık kabuğunu kırmıştır. Türk işadamları artık dünyanın bütün pazarlarında söz sahibi olmaya başlamıştır. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın (DTM) çizdiği stratejik yol haritasına paralel bu girişimler, ülke olarak belirlediğimiz 2023 yılı hedeflerine ulaşmamız noktasında katkı sağlayacaktır” dedi.

Gün içinde çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler de bulundukları ifade eden Vardan, “Şu anda ABD dünyanın en büyük ekonomisi durumunda. Burada yapmış olduğumuz temaslar bize gösteriyor ki, Amerika’daki potansiyeli kullanmak için daha proaktif olmalıyız. ATCOM, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinde ve Türk işadamları ile ABD’li işadamlarının arasındaki ticari iş birliğinin oluşmasında önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

MÜSİAD Üyeleri ATCOM ile ABD’ye Hakim Olacak
MÜSİAD’ın ATCOM ile yapacağı çalışmalar sonucunda, Türk işadamların çok rahat bir şekilde ABD’de pazarına giriş yapabileceği belirten MÜSİAD Başkanı, “Üyelerimize, ABD pazarı için her türlü imkânı sunacağız. Çok kısa zamanda MÜSİAD üyelerinin ABD’de çok ciddi yatırımları ve iş bağlantıları olacak. ABD pazarında üyelerimizin yanlarında en büyük destekçisi biz olacağız. Bugün bir başlangıçtır. İnşallah burada attığımız adımlar güzel işbirliklerinin başlamasına vesile olur. Ülkemiz adına, MÜSİAD üyesi işadamlarımız adına bir çok başarılı çalışma ATCOM çatısı altında yürüyecektir. Burada bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliklere gün boyunca eşlik eden değerli ATCOM ve MUSIAD üyelerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
Heyet, açılışın ardından, Rowan Üniversitesi’nde New Jersey Eyaleti Üniversite ve Ticaret Odaları tarafından gerçekleşen “Türkiye-Amerika Ticari İş Birliğini Nasıl Artırabiliriz?” konulu konferansa katıldı. Konferansta, MÜSİAD’lı ve Amerikalı yetkililer konuşmacı olarak yer aldı.

Yarın, Washington'a geçerek Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile görüşecek olan heyet,  Birleşmiş Milletler'de düzenlenecek ‘BM İhale ve Tedarik Sistemi’ konulu brifinge katılacak. Heyet, ATCOM'un merkez binası dışında diğer temsilciliklerinin açılışlarına da katılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER