© Teknik Elektrik 2017-2024

ABD ‘DEAŞ’ i kullanarak petrole çöküyor!

Suriye’de DEAŞ ile mücadele bahanesiyle terör örgütü YPG/PKK’yı destekleyen ABD, Deyrizor’daki petrol sahalarını ele geçirmek için DEAŞ’lı teröristleri tamamen etkisiz hale getirmek yerine ‘piyon’ olarak kullanıyor.

ABD, 2011 yılından beri iç savaşın devam ettiği Suriye’de terör örgütü DEAŞ ile mücadele bahanesiyle bir diğer terör örgütü YPG/PKK’ya silah ve mühimmat desteği sağlıyor. YPG/PKK, Fırat'ın doğusunda DEAŞ'ın kontrolündeki son belde olan Bagoz'da kontrolü ele geçirdi. Bu gelişmenin ardından aslında ABD'nin YPG'ye destek için bahanesi kalmadı. Ancak bölgedeki petrole çökmek isteyen ABD'nin oyunu başka bir hal aldı.

Her fırsatta 'DEAŞ ile mücadeleyi kazandık' diye zafer naraları atan ABD, DEAŞ'lı teröristleri tamamen etkisiz hale getirmek yerine, bölgedeki petrole çökmek için 'piyon' olarak kullanıyor.

'TAHLİYE' ADI ALTINDA SEVKİYAT

ABD, DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek yerine 'tahliye' seçeneğini kullandı. YPG/PKK'yı silahlandırarak Rakka'daki petrolleri ele geçiren ABD, bölgedeki DEAŞ'lıları bu kez Deyrizor'a sevk etti. Deyrizor, Suriye'de petrol rezervleri bakımından en zengin bölge konumunda. Suriye'de petrol yataklarını ele geçirmek için yeni bir 'oyun' kuran ABD, önce DEAŞ'lı teröristleri Deyrizor'a sevk etti, daha sonra 'teröristleri etkisiz hale getireceğim' diyerek YPG/PKK ile birlikte Deyrizor'u işgal etti.

ABD, böylece Rakka'dan sonra Deyrizor'da da kontrolü sağladı. Şimdi de DEAŞ'lılar ABD ve YPG'nin koruması altından başka bir bölgeye sevk ediliyor. Suriye'de DEAŞ ile mücadele bahanesiyle YPG/PKK'nın hamiliğini üstlenen sömürgeci ABD, DEAŞ'lı teröristleri piyon gibi kullanarak bölgedeki petrole çöküyor.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardından 200 askerin bir süre daha bölgede görev yapacağını açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER