© Teknik Elektrik 2017-2024

7 trilyon harcadık, amacımıza ulaşamadık

ABD’nin Ortadoğu politikasını eleştiren ABD Başkanı Trump, 20 yılda 7 trilyon dolar harcamalarına rağmen bölgenin istedikleri kıvama gelmediğinden ve rahatça hareket edemediklerinden şikâyet etti.

Yaklaşık 30 yıldır Ortadoğu’yu kaosa ve savaşa mahkûm eden ABD, sonuçtan memnun değil.  Washington'da Cumhuriyetçilerin  "Muhafazakâr Siyasi Eylem Konferansı'nda” konuşan ABD Başkanı Donald Trump, bölgeye harcadıkları paranın karşılığını alamadıkları görüşünü savundu. Konuşmasının önemli bir kısmını ABD’nin Ortadoğu politikalarına ayıran Trump, ABD’nin önceliği iç yatırımlara vermesi gerektiğini söyledi.

UÇAĞIMIZI İNDİREMİYORUZ

Konuşmasında Irak’a yaptığı sürpriz ziyareti hatırlatan Trump, uçağın iniş sırasında güvenlik amacıyla ışıklarını söndürdüğünü gördüğünde buna çok şaşırdığını anlattı. Bölgeye son 20 yılda 7 trilyon dolar harcadıklarını vurgulayan Trump, “Buna rağmen uçağımızı ışıklarını kapatmadan indiremiyoruz” diyerek istedikleri sonucu alamadıklarının altını çizdi.

IRAK’TAN ÇEKİLMEYECEĞİZ

Konuşmasında, “Sonradan kovduğu bir general” sözleri ile eski Savunma Bakanı Jim Mattis’e işaret ederek, kendisine “terör örgütü DEAŞ’ın ne zaman bitirileceğini” sorduğunu anlatan ABD Başkanı Trump, aldığı “2 yıl içinde” cevabından tatmin olmadığını ve Irak’a bu sebeple gittiğini belirtti. Irak’taki ABD’li komutanların DEAŞ’ın 2 hafta içinde bitebileceğini söylediklerini anlatan Trump, Irak’ın Enbar şehrindeki el Esed havaüsüne hayran kaldığını söyledi. Üssü inşa ederken 3 milyar dolar harcadıklarını belirten Trump, Irak’ta kalmak istemelerinin sebebini, “Onu inşa ederken 3 milyar dolar harcamışızdır. Nasıl bırakacaksın” sözleri ile açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER