© Teknik Elektrik 2017-2024

12. Türkiye Partisi kuruldu

AK Parti'den ayrıldıktan sonra adı çeşitli siyasi partilerle anılan Abdüllatif Şener, partisini kurdu.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra adı çeşitli siyasi partilerle anılan Abdüllatif Şener, partisini kurdu. Kuruluş dilekçesi dün İçişleri Bakanlığı'na verilen partinin ismi Türkiye Partisi oldu. Partinin amblemi, mavi fon üzerine beyaz zeminli Türkiye haritası içerisinde tokalaşan iki el olarak belirlendi. Kurucular kurulu arasında bağımsız Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk de yer aldığı için parti TBMM'de temsil edilen 7. parti oldu. Bilkent Otel'de düzenlediği basın toplantısında partisini tanıtan Şener, yeni bir siyaset tarzı inşa etmek için yola çıktıklarını söyledi. Şener, "Biz birleştirmeye geldik, çünkü merkezdeyiz" dedi.

25 MAYIS ÖNEMLİ

25 Mayıs 2009'u partinin kuruluşuyla birlikte tarihe kazıdıklarını ifade eden Şener, 25 Mayıs gününün ülke için tarihte daha bir çok önemli olaya tanıklık ettiğini anlattı. Şener hükümeti küresel krizi yönetememekle suçladı. Şener, "TBMM'de kısa sürede grup kurmayı düşünüyor musuz?" sorusuna, "Dikkatinizi çekiyorum. Kurucularımızdan biri halen milletvekilidir.Türkiye Partisi bugünden itibaren TBMM'de vardır. Hedef iktidardır" cevabını verdi.

YASAL MI TARTIŞMASI

Şener, toplantının yapıldığı salona eşi Berrin Şener ile girdi. Şener'in salona girişi sırasında partililer "Başbakan Şener" sloganları attı. Türk siyaset hayatının 61. partisi olan partinin ismi de tartışmalara konu oldu. Şimdiye kadar isminde "Türkiye" ibaresi bulunan ve bir bölümü halen faaliyette olan 11 parti daha kuruldu. Yasal olarak sadece "Türkiye" ibaresinin kullanılıp kullanılamayacağı ise merak konusu.

 

Everest'le böyle bağ kurdu

Kuruluş günü olarak 25 Mayıs'ı seçmelerinin nedenini açıklayan Şener, "25 Mayıs Everest Dağı'nın zirvesine ilk defa bir Türk çıktı. 1954 yılı 25 Mayıs'ında ise Osmanlı'nın dış borcunun son taksidi ödendi” diye konuştu. Partinin ambleminde yer alan tokalaşan iki elin Nokia reklamlarında kullanılan grafiğe benzemesi dikkat çekti.

YENİŞAFAK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER